"Gezondheid staat of valt met een sterk immuunsysteem. Bacteriën en virussen vermogen niets als je constitutie gezond is, met andere woorden als je immuunsysteem goed werkt. En volwaardige juiste voeding is de belangrijkste pijler van een goed werkend immuunsysteem. Uiteraard zijn er nog andere factoren die je weerstand tegen virussen en bacteriën positief of negatief beïnvloeden : de mate waarin je beweegt, je slaapkwaliteit en de manier waarop je omgaat met stress.

Maar voeding maakt het allergrootste verschil tussen ziek worden en gezond zijn en blijven. We zijn wat we eten

Wat je dagelijks in je mond stopt bepaalt je huidige èn je toekomstige gezondheid." Bron : Optimale Immuniteit kookboek van Dr.Proesmans en Siham Lassyane

 

Het is goed om hier regelmatig eens te komen kijken want deze pagina en subpagina's zullen steeds aangevuld worden met heel interessante kennis en weetjes die we opdoen in de cursussen (en zelfstudie) over gezondheid en gezond eten die we volgen.

Gezond koken en eten en drinken (en zo automatisch op je juiste gewicht komen) kan ook heel lekker en gemakkelijk en snel zijn. 

PS : Ben je al ingeschreven op onze nieuwsbrief ? Dan zenden wij jou regelmatig een lekker gezond gemakkelijk receptje met (h)eerlijke ingrediënten.

Aan de slag!

 

 

 

De 3 must-haves voor in de keuken voor dagelijks gebruik.

Welke vetstof giet je best koud over je gerechten?

Met welke vetstoffen kan je best bakken en wokken?

 

Klik op de foto hiernaast of  hier.

 

 

 

 

Gezonde producten om regelmatig te nuttigen :

Havermout, amandel, pistache & co.

 

Klik op de foto hiernaast of hier.