"Gezondheid staat of valt met een sterk immuunsysteem. Bacteriën en virussen vermogen niets als je constitutie gezond is, met andere woorden als je immuunsysteem goed werkt. En volwaardige juiste voeding is de belangrijkste pijler van een goed werkend immuunsysteem. Uiteraard zijn er nog andere factoren die je weerstand tegen virussen en bacteriën positief of negatief beïnvloeden : de mate waarin je beweegt, je slaapkwaliteit en de manier waarop je omgaat met stress.

Maar voeding maakt het allergrootste verschil tussen ziek worden en gezond zijn en blijven. We zijn wat we eten.

Wat je dagelijks in je mond stopt bepaalt je huidige èn je toekomstige gezondheid." Bron : Optimale Immuniteit kookboek van Dr.Proesmans en Siham Lassyane

 

Het is goed om hier regelmatig eens te komen kijken want deze pagina en subpagina's zullen steeds aangevuld worden met heel interessante kennis en weetjes die we opdoen in de cursussen (en zelfstudie) over gezondheid en gezond eten die we volgen.

Gezond koken en eten (en zo automatisch op je juiste gewicht komen) kan ook heel lekker en gemakkelijk en snel zijn. 

PS : Ben je al ingeschreven op onze nieuwsbrief ? Dan zenden wij jou regelmatig een lekker gezond gemakkelijk receptje met (h)eerlijke ingrediënten.

Aan de slag!

 

Klik op foto 1 hier onder en ontdek alles over noten, vruchten en zaden.

Klik op foto 2 en weet met welke olie of boter je best kan bakken en welke olie je best koud over je gerecht giet.

Klik op foto 3 en krijg het water in de mond van die lekkere chocoladerepen met hoog cacaogehalte (en minder suiker).

Klik op foto 4 en begrijp dat je om gezond te kunnen eten niet altijd alles zelf moet maken.

Klik op foto 5  voor mooie interessante lekkere gezonde geschenken. Omdat jij jezelf maar ook je dierbaren gezond en wel wil zien.